Kategórie receptov
Krémový makový koláč
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
10
Sacharidy na jednu porciu
70 g
Čas prípravy
25 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Vyšľaháme bielky (4 ks) a postupne pridáme cukor kryštál (250 g), vodu (5 PL), žĺtkky (4 ks), pomletý mak a nakoniec múku premiešanú s práškom do pečiva (1 a 1/2 ČL). Cesto upečieme na plechu, ktorý sme vyložili mastným papierom. Vychladnutý koláč pozdĺžne rozrežeme na dva pásy, potom každý pás ešte rozrežeme vodorovne na dva pláty. Z mlieka (5dl) a krémových práškov (2 ks) uvaríme hustý krém. Po vychladnutí ho postupne zapracujeme do vymiešaného masla (250 g) s vanilínovým cukrom. Aromatizujeme rumom. Hotovou plnkou naplníme pláty. Z prísad na polevu (250 g práškového cukru 2 lyžice citrónovej šťavy 1 lyžica vriacej vody) vymiešame hladkú bielu hmotu, ktorou koláč potrieme.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
500 g
Bezgluténová múka Promix Beta 500 g
150 g
Citróny
30 g
Pitná voda nesýtená
70 g
Cukor múčka
250 g
Cukor kryštál
250 g
Vajcia
150 g
Vanilkový cukor
12 g
Zlatý klas bezgluténový 40 g
80 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
9 g
BABIČKA Maslo 250 g
250 g