Kategórie receptov
Krupicovo-tvarohový zákusok
Počet ingrediencií
6
Počet porcií
8
Sacharidy na jednu porciu
21 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Krupicu nasypeme do misy a zalejeme mliekom. Zmes necháme 10 minút odstáť. Následne do zmesi vmiešame všetky zvyšné suroviny. Hrozienka nemusíme vopred namáčať, absorbujú mlieko z koláča a budú perfektne
šťavnaté. Cesto vlejeme do formy s rozmerom približne 20 × 20 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Zákusok pečieme dozlatista pri 200 °C cca 40 – 50 minút.
Po dopečení necháme vychladnúť. Koláč chutí najlepšie po odležaní v chladničke. Pred podávaním ho môžeme posypať práškovým cukrom.
Vytlačiť recept (PDF)
KRUPICA bezgluténová 500 g
50 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
250 g
BABIČKA Tvaroh tučný 250 g
250 g
Med včelí kvetový
40 g
Hrozienka
100 g