Kategórie receptov
Kysnutý slivkový koláč s mrveničkou
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
16
Sacharidy na jednu porciu
40 g
Čas prípravy
30
Bez lepku
Postup prípravy
Do 100 ml mlieka dáme lyžicu cukru (10 g) a droždie. Necháme vykvasiť asi 10 minút na teplom mieste. Zatiaľ si pripravíme múku (500 g polohrubej múky), do ktorej pridáme zvyšný cukor (50 g), maslo (125 g), mlieko, žĺtka (2 ks), soľ a kvások. Celé premiešame a necháme kvasiť 40 – 60 min. Pripravené cesto dáme na vymastený plech a vyvaľkáme. Poukladáme na polovicu rozkrojené slivky, posypeme škoricovým cukrom a mrveničkou (50 g hrubej múky 50 g cukru 30 g Rajo masla). Dáme piecť na približne 1 hodinu.
Vytlačiť recept (PDF)Droždie 42 g
20 g
JIZERKA-bezlepková zmes univerzálna 1000 g
550 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
300 g
Cukor kryštál
90 g
Škoricový cukor
24 g
Slivky
300 g
Žítok
56 g
BABIČKA Maslo 250 g
155 g