Liaty perník
Postup prípravy
2 vajcia krátko vyšľaháme elektrickým šľahačom a postupne pridávame olej a mlieko (200 ml) s rozpusteným medom. Do vyšľahanej zmesi pomaly zapracujeme perníkový prášok a ešte krátko prešľaháme. Ako posledné do cesta pridáme nasekané orechy a sušené ovocie a premiešame gumenou varechou. Hmotu vylejeme do stredne veľkého hlbšieho plechu (môžeme použiť aj tortovú formu alebo formu na srnčí chrbát), ktorý sme si vymastili maslom a vysypali múkou. Pečieme 30 - 40 minút pri teplote 180°C. Medzitým si pripravíme polevu. Vo vodnom kúpeli si necháme rozpustiť maslo, pridáme cukor, kakao a mlieko (2 PL) a miešame metličkou, až kým sa nevytvorí homogénna poleva. Po upečení necháme perník trochu vychladnúť, potrieme ho lekvárom a polejeme polevou. Nakrájaný perník zdobíme kúskami orechov.
Vytlačiť recept (PDF)