Kategórie receptov
Mäkké medovníčky z kukuričnej múky
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
25
Sacharidy na jednu porciu
21 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
V mise premiešame múku, cukor, sódu bikarbónu, škoricu a mleté klinčeky (1ČL). Pridáme zmäknutý tuk, med a rozšľahané 2 vajcia a vypracujeme tuhé cesto. Vypracované cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme ideálne cez noc v chladničke. Na druhý deň ho na ryžovou múkou pomúčenej doske vyvaľkáme, vykrajujeme medovníčky rôznych tvarov a ozdobíme ich orechom alebo semiačkami. Pečieme ich v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 10 minút do zlatista. Tieto medovníčky sú mäkkučké a majú dlhú trvanlivosť, v uzavretej nádobe aj 2-3 týždne.
Vytlačiť recept (PDF)Ryžová múka 200 g
150 g
Med včelí kvetový
100 g
Cukor múčka
150 g
Vajcia
100 g
Kukuričná múka 1 kg
250 g
Škorica mletá
6 g
Sóda bikarbóna 15 g
6 g
Klinček celý
1.5 g