Mandľová galetka s vanilkovým krémom a ovocím
Postup prípravy
Cesto si vytvoríme zmiešaním všetkých ingrediencií v miske (220 g (špaldovej) múky (prípadne ovsenej bezlepkovej múky), 90 g masla, 90 g vanilkového cukru, 1 vajce, 50 ml (mandľového) mlieka). Môžeme ho vymiesiť aj rukou aby sme dosiahli hladkú tuhšiu konzistenciu. Následne cesto zakryjeme a dáme na 40 minút do chladničky. Kým je cesto v chladničke, pripravíme si krém. Zmiešame vidličkou všetky ingrediencie (150 g Lunter Krémovej nátierky – naturálnej 30 g vanilkového cukru nastrúhaná citrónová kôra z jedného citróna) a zatiaľ ho necháme odležať, aby sa chute prepojili. Po 40 minútach si vyberieme cesto z chladničky, rozdelíme na dve časti, vytvoríme z nich bochníky a oba rozvaľkáme na pláty hrubé cca 2 mm. Predhrejeme si rúru na 190°C. Namočíme si ruku pod vodu a potrieme ňou plech, následne na plech dáme papier na pečenie a pekne ho utlačíme aby sa prilepil o plech. Pripravené cestá preložíme na plech, potrieme ich v strede krémom, následne na krém poukladáme umyté ovocie a okraje cesta pozahýname smerom k stredu. Okraje potrieme vajíčkom, posypeme mandľovými lupienkami a dáme piecť na cca 30-35 minút pri teplote 190°C.
Vytlačiť recept (PDF)