Kategórie receptov
Mandľové venčeky
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
15
Sacharidy na jednu porciu
38 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Maslo (250 g) s cukrom (250 g), vanilínovým cukrom a vajcom vymiešame do peny, pridáme múku zmiešanú s maizenou, mleté mandle (125 g), kypriacim práškom a vypracujeme cesto, ktoré dáme do chladu na hodinu odpočinúť. Potom cesto pretláčame mäsovým mlynčekom cez ozdobný hladký nadstavec. Na plechu tvarujeme venčeky a pečieme 12 minút pri teplote 180 stupňov. Po vychladnutí namočíme do čokoládovej polevy ( čokoláda a tuk) a posypeme opraženými posekanými mandľami. (50 g) Polevu pripravíme tak, že bielu čokoládu spolu s tukom rozpustíme vo vodnom kúpeli a dohladka vymiešame. Obmenou môže byť, keď cesto rozdelíme na 2 časti. Do jednej pridáme mandle a do druhej strúhaný kokos.
Vytlačiť recept (PDF)Vegan Mayo 250 g
120 g
Bezgluténová múka Promix Beta 500 g
250 g
Cukor múčka
250 g
Vajcia
50 g
Vanilkový cukor
12 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
12 g
Mandle jadrá
175 g
BABIČKA Maslo 250 g
330 g