Kategórie receptov
Mandľový koláč
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
15
Sacharidy na jednu porciu
16 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Rúru predhrejeme na 200 °C. Tortovú formu s priemerom 32 cm vymažeme maslom a vysypeme mletými mandľami. Celé lúpané mandle (300 g) orestujeme za stáleho miešania na suchej panvici, aby mali svetlú farbu. Necháme mandle vychladnúť a potom pomelieme alebo najemno nasekáme v kuchynskom mixéri. Cukor, vajce, štipku soli, šťavu z citróna a kôru z pomaranča vyšľaháme metlou do hladkej peny. Nakoniec pridáme namleté mandle. Mandľové cesto prelejeme do formy a dáme piecť do predhriatej rúry. Po 10 minútach pečenia stiahneme teplotu v rúre na 170 °C a pečieme ďalších 35 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Vytlačiť recept (PDF)
Citróny
25 g
Pomaranče
20 g
Cukor múčka
10 g
Cukor kryštál
200 g
Vajcia
150 g
Maslo
20 g
Mandle jadrá
315 g