Kategórie receptov
Marhuľové tartaletky
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
52 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
- 225 g múky, 125 g Rama Classic nakrájanej na vločky, 50 g práškového cukru, štipku soli a žĺtok ušľahajte metličkou ručného mixéra na hladké cesto. Z cesta urobte bochník, zabaľte ho do fólie a nechajte asi 30 minút odležať.
- Rúru predhrejte na 190 °C (teplovzdušnú rúru: 170 °C). Krehké cesto vyvaľkajte na múkou vysypanej doske na hrúbku asi ½ cm a vykrojte 6 koliesok s priemerom asi 12 cm (prípadné odrezky znovu vyvaľkajte a vykrojte ďalšie kolieska). Kolieska vložte do formičiek na tartaletky s priemerom asi 10 cm, mierne zatlačte a vytvorte okraje.
- Na predpečenie položte formičky na papier na pečenie, naplňte sušenými strukovinami a v predhriatej rúre predpečte asi 10 minút. Potom odstráňte strukoviny aj papier a tartaletky pečte ďalších 7 minút dozlatista. Potom ich vyberte z rúry, nechajte vychladnúť a vyklopte z formičiek.
- 40 g čokolády nasekajte nahrubo. Čokoládu rozpusťte v miske s horúcou vodou. Tartaletky výdatne potrite čokoládou.
- 250 ml Rama Cremefine vyšľahajte alebo smotanu s 50 g práškového cukru na tuhý krém. Nechajte odkvapkať 1 plechovku marhúľ a polovičky marhúľ rozkrájajte do vejárika. Lyžicou naplňte tartaletky vyšľahaným krémom a navrch položte marhuľu – a marhuľové tartaletky sú hotové.
Bezlepková múka Nomix 1 kg
225 g
Horká čokoláda 70% 80 g
40 g
Marhule
240 g
Cukor múčka
100 g
Smotana na šľahanie
250 g
Žítok
28 g
Jedlá soľ
1 g