Kategórie receptov
Moravský koláč
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
8
Sacharidy na jednu porciu
72 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Z mlieka, droždia a lyžičky cukru (10 g), urobíme kvások. Pridáme do múky, premiešame. Pridáme soľ, cukor (70 g), zmäknuté maslo (100 g), vanilkový cukor (20 g), kôru z citróna, vymiešame, necháme 30 minút kysnúť. Z nahrubo rozvaľkaného cesta vykrojíme kruhy. Do jamky v strede kruhov dáme lyžičku ochuteného tvarohu(cukor 20 g a škorica) premiešaného so žĺtkom. Koláče potrieme vajíčkom zmiešeným s lyžicou mlieka, posypeme mrveničkou (múka, maslo, cukor). Pečieme približne 15 minút pri 200 stupňoch.
Vytlačiť recept (PDF)Droždie 42 g
42 g
PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
500 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
175 g
Citróny
40 g
Cukor kryštál
100 g
Vajcia
50 g
Žítok
28 g
Vanilkový cukor
20 g
Škorica mletá
5 g
BABIČKA Maslo 250 g
100 g
Jedlá soľ
5 g