Kategórie receptov
Mrkvová bábovka
Počet ingrediencií
18
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
101 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Cukor (150 g), olej, vanilku, jogurt a 2 vajcia vymiešame v mise do krémova.
Pridáme strúhanú mrkvu, mleté orechy, štipku soli a zamiešame. Na túto zmes preosejeme múku zmiešanú s kypiracim práškom a sódou bikarbónou a gumenou varechou sypkú zmes vmiešame do mokrých prísad.
Vylejeme do vymastených a bezlepkovou múkou vysypaných formičiek na minibábovky a pečieme v dobre rozohriatej rúre na 200 stupňoch asi 25 minút, kým nie sú bábovky prepečené (môžeme odskúšať pomocou špajle).
Na vlažné bábovečky nanesieme polevu, ktorú si pripravíme rozmiešaním krémového syra s cukrom (40g), maslom a mliekom. Posypeme nasekanými a opraženými vlašskými orechami.
Vytlačiť recept (PDF)Bezgluténová múka PROMIX®-PK špeciál 1000 g
200 g
Elinas jogurt gréckeho typu biely 150 g
40 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
50 g
Philadelphia original 125 g
125 g
Mrkva
160 g
Muškátový orech celý
0.5 g
Vlašské orechy jadrá
50 g
Cukor múčka
36 g
Cukor kryštál
150 g
Olej slnečnicový
125 g
Vajcia
100 g
Maslo
40 g
Vanilkový cukor
5 g
Škorica mletá
10 g
Sóda bikarbóna 15 g
3 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
6 g
Jedlá soľ
0.5 g