Kategórie receptov
Mrkvovo-mandľová torta
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
8
Sacharidy na jednu porciu
46 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Predhrejte si rúru na 180°C. Okrúhlu formu na tortu (Ø 24 cm) vymažte tukom a vysypte múkou. Oddeľte bielka (6 ks) od žĺtkov (6 ks) a z vaječných bielkov s troškou cukru vyšľahajte tuhý sneh. V mise vymiešajte žĺtka s cukrom, pridajte lúpané drvené mandle(300 g), strúhanú mrkvu, postrúhanú citrónovú kôru a citrónovú šťavu. Do zmesi pomaly vmiešavajte múku spolu s práškom do pečiva a tiež vyšľahané bielka. Cesto vylejte do pripravenej formy a vložte do strednej časti rúry. Pečte približne 1 hodinu. Skontrolujte, či je torta hotová, zapichnutím drevenej paličky do cesta. Keď je palička po vytiahnutí čistá, torta je hotová a môže sa vybrať z rúry a nechať vychladnúť. Pred podávaním posypte práškovým cukrom a ozdobte mandľami.
Vytlačiť recept (PDF)Bezgluténová múka Promix Beta 500 g
80 g
Mrkva
300 g
Citróny
30 g
Cukor múčka
15 g
Cukor kryštál
225 g
Vajcia
350 g
Citrónová kôra
2 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
6 g
Mandle jadrá
340 g