Kategórie receptov
Mrkvový rez bez lepku
Počet ingrediencií
15
Počet porcií
12
Sacharidy na jednu porciu
37 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Mrkvu nastrúhame najemno a aj muškátový oriešok. Všetko ručne dobre premiešame, prisypeme múku s korením a všetko opäť dobre premiešame. Pečieme v rúre vopred vyhriatej na 140 °C asi hodinu a štvrť. Pripravíme si náplň: Najskôr urobíme klasický puding podľa receptu, iba namiesto 1 balíčka do 1/2 l dáme 2 balíčky a pridáme viac cukru (6 lyžíc). Puding necháme vychladnúť a potom zamiešame tvaroh. Krém vyšľaháme a natrieme na rozkrojený rez. Rez je možné poliať čokoládou. Pred krájaním musí byť torta v chlade, najlepšie cez noc.
Vytlačiť recept (PDF)
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
500 g
Bezlepková múka Nomix 1 kg
175 g
BABIČKA Tvaroh tučný 250 g
250 g
Mrkva
250 g
Muškátový orech celý
1 g
Vlašské orechy jadrá
115 g
Cukor kryštál
210 g
Olej slnečnicový
150 g
Vajcia
150 g
Vanilkový cukor
20 g
Škorica mletá
5 g
Puding aróma Vanilka bezgluténový 38 g
74 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
6 g
Zázvor mletý
5 g