Kategórie receptov
Orechová torta
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
10
Sacharidy na jednu porciu
25 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Zmiešame 5 žĺtkov, cukor, orechy, kôru z jedného citróna alebo sušenú, lyžičku kakaa a polovicu vanilkového cukru. Vznikne tuhá hmota, do ktorej vmiešame 5 vyšľahaných bielkov. Takto vzniknuté cesto vlejeme do okrúhlej tortovej formy a pečieme cca 30 minút pri teplote 180 °C. Na náplň si vyšľaháme šľahačku, pridáme dva vanilkové cukry a mascarpone. Studený korpus prekrojíme, natrieme polovicou náplne, prikryjeme druhým plátom a celú tortu potrieme zvyškom náplne.
Vytlačiť recept (PDF)
Holandské kakao 100 g
5 g
Vlašské orechy jadrá
150 g
Cukor kryštál
150 g
Vajcia
250 g
Smotana na šľahanie
400 g
Vanilkový cukor
40 g
Citrónová kôra
1 g