Kategórie receptov
Orechovo mandľové brownies bez lepku
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
8
Sacharidy na jednu porciu
25 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
V mise vyšľaháme 2 žĺtky s maslom a s cukrom. Pridáme k nim oba druhy lekváru (80 g čučoriedkového lekváru a 100 g iného ovocného lekváru (napr.slivkový,ríbezľový)), preosiate kakao, múku, kypriaci prášok a prilejeme mlieko. Premiešame a nakoniec pridáme 100 g na jemno nasekaných vlašských orechov, pomleté mandle a zľahka vmiešame aj vyšľahaný sneh z 2 bielkov. Pripravené cesto vylejeme do menšej vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme pri 170 stupňoch celzia približne 30 minút. Keď vpichneme do koláča špajlu a je suchá, koláč je hotový. Upečený múčnik necháme trochu vychladnúť a polejeme roztopenou čokoládou. Nakrájame na menšie kocky a ozdobíme (jahody, lístky mäty, jadrá vlašských orechov,mandľové lupienky).
Vytlačiť recept (PDF)PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
75 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
100 g
KAKAO TMAVÉ LIANA EXCLUSIVE 100 g
24 g
Mäta pieporná
10 g
Jahody
100 g
Vlašské orechy jadrá
120 g
Cukor múčka
40 g
Vajcia
100 g
Maslo
100 g
Slivkový lekvár
100 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
6 g