Orechový chlebíček s čokoládou
Postup prípravy
Rúru predhrejte na 170 °C. Formu na biskupský chlebíček vymažte olejom a vysypte troškou múky Mix C. Do jednej misy dajte bielka (4 ks) so štipkou soli a vyšľahajte tuhý sneh. V druhej mise vyšľahajte žĺtky (4 ks) s medom alebo cukrom do peny. Maslo roztopte a nechajte vychladnúť. Potom ho spolu s jogurtom vmiešajte do žĺtkov. Do tretej misky preosejte múku Mix C s práškom do pečiva a premiešajte spolu s orechmi (200 g, mleté). Sypkú zmes vmiešajte k tekutej zmesi. Nakoniec ručne a veľmi opatrne vmiešajte sneh (aby vám nespadol). Cesto nalejte do formy, uhlaďte a pečte 50–60 minút. Pre istotu vyskúšajte špajľou, či už je hotové. Upečený chlebíček opatrne vyklopte z formy a nechajte vychladnúť. Vo vodnom kúpeli rozpusťte čokoládu a (kokosový) olej. Premiešajte a prelejte cez chlebíček. Pokiaľ by sa vám čokoláda zdala príliš riedka, môžete ju na chvíľu dať do chladničky a priebežne miešať, aby trochu stuhla. Na koniec chlebíček na povrchu ozdobte vlašskými orechmi a nechajte stuhnúť. Chlebíček vydrží tri až štyri dni pri izbovej teplote.
Vytlačiť recept (PDF)