Kategórie receptov
Pardubické medovníčky
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
8
Sacharidy na jednu porciu
213 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Zmiešame všetky suroviny na sirup (500 g cukru, 250 ml vody a 1 lyžičku sódy) a mierne necháme variť 5 – 7 minút. Všetky suroviny na cesto (múku, kypriace prášky, škoricu, 50 g džemu, vajce a vychladený sirup) zmiešame, zabalíme do potravinárskej fólie do druhého dňa. Cesto rozdelíme na 7 častí, rozvaľkáme na 3 mm. Vykrajujeme a pečieme na papieri na pečenie 3 – 5 min. na 200 °C, aby boli hladké, nepripečené. Zvyšky po vykrojení zo 6. a 7. cesta upečieme na plechu a vychladené pomelieme na náplň. Mleté orechy sparíme horúcou vodou asi 1,5 dl a pridáme približne 350 ml džemu. Nakoniec podľa hustoty môžeme pridať ešte vodu alebo rum. Zlepujeme dva perníky náplňou a polejeme čokoládou.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 1 kg
1100 g
Vlašské orechy jadrá
180 g
Med včelí kvetový
200 g
Pitná voda nesýtená
400 g
Cukor kryštál
500 g
Vajcia
100 g
Škorica mletá
6 g
Sóda bikarbóna 15 g
6 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
12 g
Kypriaci prášok do perníka 20 g
20 g
Poleva tmavá 100 g
100 g