Kategórie receptov
Pavlova
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
8
Sacharidy na jednu porciu
39 g
Čas prípravy
25 minut
Bez lepku
Postup prípravy
- 4 bielky vyšľahajte dotuha ručným mixérom. Zmiešajte 125 g cukru, 100 g práškového a 15 g potravinárskeho škrobu, preosejte a pri miešaní prisypávajte do snehu z bielkov. Asi 5 minút šľahajte, kým hmota nestuhne.
- Predhrejte rúru na 120 °C (teplovzdušnú rúru: 100 °C). Vrecko na zdobenie s hviezdicovým hrdlom naplňte snehom z bielkov a na plechu s papierom na pečenie vytvarujte 8 pusiniek. Pavlova pečte v predhriatej rúre 90 minút. Nakoniec nechajte vychladnúť 2 hodiny vo vypnutej zatvorenej rúre.
- Medzitým umyte a očistite 500 g jahôd. 150 g jahôd a 50 g brusnicového alebo ríbezľové želé zmiešajte a vytvorte pyré. 250 ml Rama Cremefine alebo smotany vyšľahajte dotuha ručným mixérom a primiešajte do pyré. Nakoniec nechajte krém z jahôd a brusníc vychladnúť.
- Zvyšné jahody nakrájajte na jemné pásiky. Do misy nalejte 150 ml vody, primiešajte 25 g práškového cukru a vymiešajte metličkou na sneh. Dovnútra vložte jahody.
- Zdobiace vrecko s hviezdicovým hrdlom naplňte krémom z jahôd a brusníc a dajte na pusinky kopčeky krému. Jahody položte na kopčeky krému. Nakoniec ozdobte mätou a dezert Pavlova s jahodovým a brusnicovým krémom ihneď servírujte.
Mäta pieporná
5 g
Jahody
500 g
Cukor múčka
125 g
Cukor kryštál
125 g
Smotana na šľahanie
250 g
Bielok
85 g
Rezistentný škrob
15 g