Kategórie receptov
Pohánková roláda
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
48 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Najprv oddelíme bielka (5 ks) od žĺtkov (5 ks) a vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky, vanilkový cukor, cukor (100 g) a mleté orechy (1 PL) našľaháme do peny, pridáme múku s kypriacim práškom a všetko dobre premiešame. Na koniec zľahka vmiešame sneh
z bielkov. Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý zľahka potrieme maslom. Cesto vylejeme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 stupňoch asi 10 minut. Upečené cesto vyberieme z rúry a asi po 3 minútach ho vyklopíme na navlhčenú utierku. Strhneme papier na pečenie a cesto v utierke zvinieme do rolády a necháme ho tak vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme krém
z ½ l mlieka, cukru (2 PL) a zlatého klasu, ktorý necháme vychladnúť a vymiešame s maslom, ktoré pridávame postupne.
Vychladnutú roládu rozvinieme a natrieme ¾ masy plnky na ktorú ku kraju kladieme banány alebo iné ovocie. Roládu zvinieme a potrieme ostatnou plnkou. Ľubovoľne ozdobíme.
Vytlačiť recept (PDF)
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
500 g
Banán
200 g
Vlašské orechy jadrá
15 g
Cukor kryštál
125 g
Vajcia
200 g
Vanilkový cukor
10 g
Zlatý klas bezgluténový 40 g
40 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
6 g
Pohánková múka hladká 500 g
100 g