Kategórie receptov
Pohánkové suflé
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
58 g
Čas prípravy
50 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Pohánku uvaríme za stáleho miešania v jemne osolenom mlieku s maslom, dvoma lyžicami cukru a krupičkou domäkka, kým nevznikne hustá kaša. Necháme chvíľu vychladnúť, pridáme vanilku, kôru a žĺtky. Dobre premiešame. Z bielkov a zvyšku cukru vyšľaháme tuhý sneh. Do pohánkového základu vmiešame polovicu snehu a premiešame. Potom pridáme druhú polovicu snehu a zľahka premiešame. Cesto kladieme do maslom vymazaných a hrubou múkou vysypaných formičiek a pečieme pri teplote 200 – 210 °C cca 15 minút. Podávame ihneď po vytiahnutí z rúry, aby suflé bolo vnútri vláčne a šťavnaté. Suflé zaprášime práškovým cukrom a ozdobíme čerstvými kúskami jahôd.
Vytlačiť recept (PDF)
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
250 g
Jahody
10 g
Cukor múčka
8 g
Cukor kryštál
55 g
Maslo
200 g
Citrónová kôra
2 g
Pohánka
200 g
Pohánková krupica 500 g
20 g