Roláda s malinami a mascarpónovým krémom
Postup prípravy
Korpus: Polovicu cukru (50 g) vysypeme do vaječných bielok (5 ks) a vyšľaháme na pevný sneh. Žĺtka (5 ks) vymiešame s druhou polovicou cukru (50 g) do peny. Múku preosejeme, pridáme prášok do pečiva a pomaly zapracujeme do žĺtkovej zmesi. Pridáme vyšľahané bielka s cukrom a vanilkový cukor (1 balíček). Vymiešame metličkou a rozlejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 15 minút v predhriatej rúre pri teplote 180°C na strednom rošte pri vrchnom aj spodnom ohreve. Po upečení piškótový korpus vyklopíme na čistú utierku, odlepíme papier na pečenie a ihneď utierku zavinieme do rolky. Necháme vychladnúť. Maliny umyjeme a osušíme. Do smotany na šľahanie pridáme prírodné stužovadlo a vyšľaháme. Mascarpone vymiešame s cukrom (2 PL) a vanilkovým cukrom (1 balíček), postupne pridáme šľahačku a miešame zdola nahor, aby sa nezrazila. Piškótový korpus rozvinieme, potrieme krémom a poukladáme naň maliny. Znovu zavinieme, preložíme na servírovaciu misu a odkrojíme konce. Posypeme práškovým cukrom.
Vytlačiť recept (PDF)