Kategórie receptov
Rýchly a ľahký jablčný koláč
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
10
Sacharidy na jednu porciu
46 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
8 väčších jabĺk očistíme a nakrájame na plátky. Navrstvíme ich do väčšej hlbšej zapekacej misy.
Posypeme ich škoricovým cukrom a nahrubo nasekanými orechmi. Zľahka premiešame.
Vo väčšej mise zmiešame 1 a pol šálky strúhanky, kypriaci prášok, 3/4 šálky (hnedého) cukru a zmes rovnomerne nasypeme na jablká. Vrch pokryjeme tenkými plátkami masla, ktoré ukladáme tesne vedľa seba na celý povrch. Pečieme na 200 °C cca 20 minút, kým sa nevytvorí chrumkavá zlatistá kôrka. Podávame teplé s ovocím, kopčekom čerstvej šľahačky (vyšľahaná smotana na šľahanie) a mätovým lístkom na ozdobenie.
Vytlačiť recept (PDF)
STRÚHANKA bezgluténová pečivová 350 g
250 g
Mäta pieporná
4 g
Jablká červená
500 g
Vlašské orechy jadrá
50 g
Cukor kryštál
150 g
Smotana na šľahanie
250 g
Škoricový cukor
20 g
Maslo
250 g