Schwarzwaldská torta
Postup prípravy
Do misy rozbijeme celé vajcia (7 ks) a vyšľaháme ich s cukrom (asi 10 minút). Pridáme strúhanú citrónovú kôru, vanilkové semená z 1 struku, soľ a dobre premiešame. Postupne zamiešame múku a kakao. Cesto vylejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 25 cm. Pečieme 40 minút v predhriatej rúre pri teplote 180°C. Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Vyberieme z formy a pokrájame na tri časti vo vodorovnom smere, čím získame 3 základy čokoládového cesta. Vyšľaháme šľahačku. Prvý kruh torty pokvapkáme maraschinom (višňový likér), potrieme asi tretinou šľahačky a poukladáme na ňu niekoľko višní alebo čerešní. Priložíme druhý kruh a zákrok zopakujeme. Priložíme tretí kruh, jemne naň zatlačíme a pokvapkáme maraschinom. Celú tortu potrieme zvyšnou šľahačkou a posypeme čokoládovými lupienkami alebo stúhanú čokoládou. Vrch torty ozdobíme 16 pusinkami šľahačky a na každú z nich položíme višňu alebo čerešnu. Vložíme do chladničky.
Vytlačiť recept (PDF)