Sicílska pomarančová torta bez lepku
Postup prípravy
Vo väčšej miske vyšľaháme do peny 3 vajcia s cukrom. V inej nádobe zmiešame preosiatu múku a ryžovú múku s kypriacim práškom. Suchú zmes jemne po častiach vmiešame spolu so zmäknutým maslom do vyšľahanej vaječnej hmoty. Keď je všetko spojené, pridáme krémový syr a krátko mixérom zašľaháme do zmesi. Jeden pomaranč ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a kuchynským robotom rozmixujeme takmer na kašu. Toto pomarančové pyré pridáme do cesta a jemne premiešame. Cesto vylejeme do papierom vystlanej tortovej formy s priemerom cca 20-23 cm. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 °C približne 45-50 minút. Keď zapichneme špajlu do koláča a vytiahneme ju suchú, koláč je upečený. Vyberieme z rúry a necháme 20 minút vychladnúť vo forme. Potom formu otvoríme a tortu potrieme zo všetkých strán šťavou z druhého pomaranča. Takto koláč získa vláčnosť a šťavnatosť. Ozdobíme plátkami pomaranča a lístkami mäty.
Vytlačiť recept (PDF)