Kategórie receptov
Štrúdľa Babka
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
8
Sacharidy na jednu porciu
36 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Zo všetkých surovín (300 g polohrubej múky, štipka soli, 100 g masla, 2 žĺtky, 1ks 145 g jogurt) vymiesime cesto, ktoré rozdelíme na štyri časti. Dáme ich do mikroténového vrecka a vložíme na jednu hodinu do chladničky. Po vybratí každý bochník vyvaľkáme na obdĺžník a cesto potrieme rozpusteným maslom. Naň môžeme navrstviť pomleté orechy, nasypať vanilkový cukor (12 g), škoricu a nastrúhať jablká. Takto pripravenú štrúdľu potrieme rozšľahanými bielkami (2 ks) a upečieme doružova. Keď vychladne, posypeme ju práškovým cukrom zmiešaným s vanilínovým.
Vytlačiť recept (PDF)Bezlepková múka Nomix 500 g
300 g
Jablká červená
200 g
Vlašské orechy jadrá
40 g
Cukor múčka
10 g
Žítok
56 g
Bielok
62 g
Vanilkový cukor
18 g
Škorica mletá
6 g
BABIČKA Maslo 250 g
120 g
Jedlá soľ
0.5 g