Kategórie receptov
Strúhaný tvarohový koláč s lesným ovocím
Počet ingrediencií
14
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
30 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Múku zmiešame s kypriacim práškom (1 ČL) a trstinovým cukrom (30 g). Ďalej pridáme 2 žĺtky, olej (40 ml) a rukou vytvoríme pevné cesto. Vodu prilievame podľa potreby. Cesto rozdelíme na 2 polovice (jedna väčšia a druhá menšia), zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme vychladiť v mrazničke približne polhodinu. Medzitým si pripravíme náplň. Tvaroh dosladíme podľa chuti a pridáme citrónovú šťavu (z ½ citrónu). Bielky (2 ks) vyšľaháme so štipkou soli do snehu a ten následne vmiešame do tvarohu. Väčšiu polovicu cesta nastrúhame nahrubo na spodok formy a jemne ho utlačíme. Na cesto natrieme tvarohovú náplň a na ňu rozsypeme mrazené ovocie. Naň nastrúhame zvyšnú polovicu cesta. Koláč pečieme pri teplote 180°C približne 25 minút.
Vytlačiť recept (PDF)BABIČKA Tvaroh tučný 250 g
360 g
dmBio celozrnná ovsená múka 500 g
150 g
Citróny
25 g
Čučoriedky
80 g
Maliny čerstvé
80 g
Černice čerstvé
80 g
Med včelí kvetový
15 g
Pitná voda nesýtená
20 g
Cukor kryštál
30 g
Olej repkový
40 g
Žítok
56 g
Bielok
62 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
6 g