Kategórie receptov
Superšťavnatý tvarohový koláč bez lepku
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
15
Sacharidy na jednu porciu
27 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Žĺtky oddelíme od bielkov. Z 9 bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Vo väčšej mise spolu vyšľaháme 9 žĺtkov, olej, práškový a vanilínový cukor. Pridáme mlieko,tvaroh, krupicu a premiešame. Nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený plech a posypeme umytým a odkvapkaným drobným ovocím. V rúre predhriatej na 180 stupňov pečieme 15 minút, potom teplotu znížime na 160 stupňov a pečieme do zlatista ešte asi 20-30 minút. Keď koláč vychladne, posypeme práškovým cukrom, prípadne trochou mletej škorice.
Vytlačiť recept (PDF)KRUPICA bezgluténová 500 g
120 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
150 g
BABIČKA Tvaroh tučný 250 g
500 g
Čučoriedky
400 g
Cukor múčka
200 g
Olej slnečnicový
20 g
Vajcia
450 g