Tekvicový koláč
Postup prípravy
Hokkaido (alebo maslovú tekvicu) vydlabeme a nakrájame na kocky. Tie uvaríme domäkka vo vode. Vodu scedíme a tekvicu roztlačíme tyčovým mixérom na pyré. Ak sme robili pyré z celej tekvice, odvážime si 250 g a zvyšok môžeme zamraziť na ďalšie použitie. Ovsené vločky dáme do kuchynského robota spolu s ďatlami a (kokosovým) olejom (2 PL). Mixujeme, kým nevznikne lepkavá hmota s konzistenciou mokrého piesku. Zmes dáme do vystlanej formy na pečenie, zatlačíme a dáme zatiaľ do chladničky. Tofu nakrájame na kocky a rozmixujeme ho s mliekom dohladka. Premiestnime ho do misky a postupne pridáme zvyšné ingrediencie – pyré, cukor a koreniny (2 ČL škorice ¼ ČL mletých klinčekov ¼ ČL muškátového oriešku ½ ČL perníkového korenia). Premiešame a nalejeme na vychladnutý korpus. Pečieme pri 175 °C približne 30 minút. Koláčik po upečení necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Ozdobíme pekanovými orechmi.
Vytlačiť recept (PDF)