Tvarohová bábovka
Postup prípravy
Pripravíme si cesto. Vo väčšej mise si vyšľaháme celé 3 vajcia s cukrom (150 g) do peny, pridáme olej, mlieko (100 g) a ešte trochu vyšľaháme.
V inej nádobe si zmiešame dohromady všetky suché prísady (múku, mleté mandle, kypriaci prášok a kakao), potom ich jemne gumenou varechou zapracujeme do vyšľahanej zmesi.
Plnku si pripravíme tak, že všetky suroviny (tvaroh, 2 žítky, 50 cukru, vanilínového cukru, puding, 150 ml mlieka, trochu nastrúhanej citrónovej kôry) spolu vymiešame na hladkú zmes.
Do bábovkovej vymastenej a Promixom vysypanej formy nalejeme polovicu cesta, na to dáme plnku a na vrch druhú polovicu cesta.
Vo vyhriatej rúre pečieme najprv na 200°C cca 15-20 minút, potom teplotu stiahneme na 160°C a pečieme ešte približne 35-40 minút.
Bábovka je hotová vtedy, keď do nej zapichneme špajlu a vytiahneme ju suchú.
Po upečení necháme vychladnúť, vyberieme z formy a posypeme práškovým cukrom.
Vytlačiť recept (PDF)