Tvarožník
Postup prípravy
Na doske zmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva. Pridáme cukor, (75 g) 1 vanilínový cukor, soľ, vajce (1 ks), citrónovú kôru a maslo (150 g). Všetko prepracujeme rukou na hladké cesto. Ak sa cesto lepí, dáme ho na chvíľu do chladničky. Cesto vyvaľkáme a vyformujeme na dno tortovej formy (priem. 26 cm) a potom prstami vytlačíme cca 3 cm vysoké okraje. Dno cesta niekoľkokrát poprepichujeme vidličkou. (Rovnako dobre bude tento zákusok chutiť aj ako koláč na plechu.) Náplň: Pudingový prášok dobre rozmiešame s tvarohom, cukrom (125 g) a vanilínovým cukrom. Potom pridáme vajce (4 ks) a tekuté vychladnuté maslo (150 g). Všetko dobre vymiešame, aby bola náplň hladká. Náplň nalejeme do formy na pripravené cesto a posypeme mandľovými lupienkami. Doba pečenia: 55 – 60 min. Pečieme pri teplote cca 180°C – 200 °C. Po upečení necháme tvarožník vychladnúť vo forme.
Vytlačiť recept (PDF)