Venčeky z odpaľovaného cesta bez lepku
Postup prípravy
V hrnci zahrejeme vodu a rozpustíme maslo (125 g). Privedieme do varu, rýchlo vmiešame múku, kým sa nevytvorí hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny hrnca. Odstavíme a necháme vychladnúť. Do cesta pridáme štipku soli a zapracovávame jedno vajce po druhom (5 vajec) na hladké cesto.
Pomocou cukrárskeho vrecúška striekame na plech vyložený papierom na pečenie venčeky. Pečieme vo vyhriatej rúre (bez teplovzduchu) pri 230 °C asi 8 – 10 minút. Potom teplotu stiahneme na 180 °C a pečieme dozlatista ďalších asi 15 min. Rúru prvých 15 minút neotvárame.
Krém: Do studeného mlieka zamiešame pudingový prášok, cukor a uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Ak sa nám na pudingu vytvorí šupka, zoberieme ju preč. Puding najprv rozšľaháme, potom zašľaháme zmäknuté maslo a prípadne rum. Krém striekame na spodné časti rozkrojených venčekov. Priklopíme a zľahka pocukrujeme.
Vytlačiť recept (PDF)