Kategórie receptov
Vločkový koláč
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
12
Sacharidy na jednu porciu
35 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Mlieko zmiešame s vanilínovým a práškovým cukrom (2 PL). Namočíme do neho ovsené vločky asi na 1 hodinu. Potom pridáme ostatné prísady (za plnú hrsť kokosovej múčky aj hrozienok 5 lyžíc akéhokoľvek lekváru 1 balíček kypriaceho prášku) a dobre premiešame. Keď je cesto husté, pridáme ešte trochu mlieka. Cesto sa musí na plechu roztiecť. Plech vymastíme, vysypeme preosiatou strúhankou a vylejeme naň cesto. Pečieme v predhriatej rúre (180 – 200 stupňov) asi 40 minút. Po vychladnutí môžeme koláč poliať čokoládovou polevou a posypať kokosovou múčkou, ale výborne chutí posypaný iba práškovým cukrom. Je to naozaj veľmi chutný, lacný a zdravý múčnik.
Vytlačiť recept (PDF)Kukuričná strúhanka 200 g
20 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
1000 g
Horká čokoláda 70% 80 g
100 g
Kokos strúhaný
50 g
Cukor múčka
30 g
Hrozienka
50 g
Vanilkový cukor
24 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
12 g
BABIČKA Maslo 250 g
20 g