Voňavé perníčky s bielou čokoládou bez lepku
Postup prípravy
Med s cukrom dáme do malého kastrólika a miešaním a zahrievaním rozpustíme do tekuta. Pozor, nevaríme, iba zohrejeme.
Pridáme 2 vajcia, sódu bikarbónu a korenia (1 ČL sódy bikarbóny, 1 ČL mletej škorice, 1/2 ČL mletých klinčekov, na špičku noža mletého muškátového orieška, na špičku noža mletého zázvorového prášku, na špičku noža mletého kardamomu) a dobre premiešame. Napokon pridáme preosiatu bezlepkovú múku a vypracujeme cesto.
Z cesta formujeme guľky asi ako väčší vlašský orech, alebo pomocou zmrzlinovej naberačky tvarujeme kopčeky na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme asi 15 minút na 160 stupňoch. Počas pečenia nám budú perníčky pekne pukať na povrchu.
Vychladnuté perníčky zdobíme roztopenou bielou čokoládou s tukom do polevy a dozdobíme horkou očkoládou.
Vytlačiť recept (PDF)