Kategórie receptov
Tvarohové guľky
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
44 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Strúhanku si vopred opražíme a prípadne mierne osladíme práškovým cukrom a odložíme bokom. 10 dkg masla rozpustíme a pridáme detskú krupicu, tak aby sa maslom nasiakla a bola trošku viac maslová ako suchá. Pridáme 1 vajce, štipku soli, trochu cukru a cca 0,5 kg tvarohu. Dobre premiešame a necháme oddýchnuť, kým nám zovrie voda na vyvarenie guliek. Potom do vriacej vody formujeme mokrými rukami guľky a prevaríme ich. Keď vyplávajú na povrch sú uvarené. Vyberáme ich z vody a obalíme strúhankou alebo ich môžete jesť aj bez strúhanky s trochou lekváru či medu.
Vytlačiť recept (PDF)KRUPICA bezgluténová 500 g
30 g
STRÚHANKA bezgluténová pečivová 350 g
30 g
Med včelí kvetový
60 g
Cukor múčka
10 g
Cukor kryštál
20 g
Vajcia
50 g
BABIČKA Maslo 250 g
100 g
Jedlá soľ
0.5 g
Marhuľový džem
40 g