Veľkonočný baranček bez lepku
Postup prípravy
Najprv si zo štyroch vajec oddelíme bielky a žĺtky. Z bielkov vyšľaháme sneh. Odložíme nabok.
Do väčšej misy rozbijeme zvyšné dve vajcia, pridáme štyri žĺtky, krupicový cukor,vanilínový cukor, citrónovú šťavu a kôru a vyšľaháme všetko spolu do nadýchanej peny. Trvá to približne päť minút.
Do peny postupne gumenou varechou vmiešame sneh z bielkov a preosiatu múku. Formu na barančeka, prípadne akúkoľvek inú formu, dôkladne vymastíme olejom a vysypeme múkou.
Cesto prelejeme do formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C. Pečieme cca 45 minút.
Po dopečení, vyberieme z rúry a necháme trochu vychladnúť. Ak sa baranček nedá ľahko vyklopiť z formy,zabalíme na 10 minút formu do mokrej utierky a potom opatrne vyklopíme. Posypeme práškovým cukrom.
Vytlačiť recept (PDF)