Kategórie receptov
Bezgluténové pohánkové medovníčky
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
10
Sacharidy na jednu porciu
81 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Pripravíme a odvážime si potrebné suroviny, maslo rozpustíme. Múku s cukrom (150 g) preosejeme, pridáme sódu bikarbónu (1 ČL), mletú škoricu (1/2 ČL) a mleté klinčeky (1/4 ČL) a ďalej 2 vajíčka, med a rozpustené maslo. Z pripravených surovín dôkladne vypracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme min. 24 hodin odpočívať v chlade. Cesto môže odpočívať aj 2-3 dni. Potom cesto vyvaľkáme minimálne na hrúbku 0,5 cm a vykrajujeme požadované tvary. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie
a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 – 200 stupňov do ružova. Nesmú príliš zhnednúť, boli by tvrdé. Hneď ako ich vyberieme z rúry, vrch medovníčkov potrieme rozšľahaným vajíčkom. Nepotierame pred pečením. Keď ich potrieme ešte horúce, majú pekný lesklý povrch. Necháme vychladnúť a potom ľubovoľne zdobíme bielkovou polevou (bielok a 200 g cukor).
Vytlačiť recept (PDF)
Med včelí kvetový
80 g
Cukor múčka
350 g
Vajcia
150 g
Bielok
31 g
Škorica mletá
4 g
Sóda bikarbóna 15 g
6 g
Klinček celý
2 g
Pohánková múka hladká 500 g
550 g