Kategórie receptov
Bezlepkové citrónové srdiečka
Počet ingrediencií
6
Počet porcií
20
Sacharidy na jednu porciu
14 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Rúru predhrejeme na 180 °C. Tri žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom a piatimi kvapkami citrónovej šťavy. Pridáme olúpané mandle a vypracujeme vláčne cesto. Pracovnú plochu posypeme trochou práškového cukru a cesto na nej vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm. Vypichujeme srdiečka a pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie 12 – 15 minút. Z práškového cukru a citrónovej šťavy vymiešame polevu a potrieme ňou ešte horúce srdiečka. Môžeme ozdobiť kandizovanou citrónovou kôrou.
Vytlačiť recept (PDF)
Citróny
5 g
Cukor múčka
105 g
Cukor kryštál
120 g
Vajcia
84 g
Vanilkový cukor
40 g