Kategórie receptov
Bezlepkové medovníčky
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
15
Sacharidy na jednu porciu
38 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Med rozpustíme vo vode, pridáme ho do bezlepkovej zmesi na perník, ďalej pridáme mäkký tuk a vymiesime cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme odležať v chladničke 24 hodín. Takto zabalené cesto môže v chlade odpočívať aj niekoľko dní. Odpočinuté cesto potom vyvaľkáme na pomúčenej doske (na pomúčenie použijeme napríklad múku Promix UNI) na hrúbku asi 7 mm a vykrajujeme z neho ľubovoľné tvary, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom, prípadne ozdobíme oriškom a pečieme asi 10 minút na 180 stupňoch. Ak chceme medovníky zdobiť, mixérom vyšľaháme prísady na cukrovú polevu (200 g práškového cukru, 1 PL citrónovej šťavy a 1 bielok) do tuha, naplníme ju do zdobiaceho sáčku s malou dierkou a zdobíme medovníky.
Vytlačiť recept (PDF)Bezgluténový Perník v prášku 400 g
400 g
Citróny
15 g
Vlašské orechy jadrá
20 g
Med včelí kvetový
30 g
Pitná voda nesýtená
60 g
Cukor múčka
200 g
Vajcia
50 g
Maslo
50 g