Čokoládové kocky bezlepkové
Postup prípravy
Suroviny na cesto (múky, 50 g cukru, vanilkový cukor, vajce, 80 g masla, 40 ml mlieka, kypriaci prášok, kakao), dobre prehnetieme a necháme odležať v chlade. Cesto rozvaľkáme na plát asi 3 mm hrubý a vykrajujeme štvorčeky. Pečieme pri 160 °C asi 12 min. Zlepujeme čokoládovým maslovým krémom, ktorý si pripravíme takto. Dobre rozmiešame maslo s práškovým cukrom približne v pomere 1 : 1 (cukru radšej menej, pokiaľ chceme menej sladký). Do tejto hmoty pomaly vtierame trochu kaše (hustého, vychladeného pudingu) z mlieka a kukuričného škrobu. Pridáme také množstvo, aby nám krém chutil. Chuť doladíme primiešaním čokolády zmäknutej vo vodnom kúpeli (ale nie teplej) a trochy rumu. Povrch kocky prelejeme čokoládovou polevou a dozdobíme.
Vytlačiť recept (PDF)