Kategórie receptov
Čokoládové koláčiky
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
30
Sacharidy na jednu porciu
15 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Orechy si namelieme. Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme cez noc odpočinúť v chladničke. Pokiaľ sa nám cesto pri spracovaní lepí, pridáme lyžicu smotany navyše. Z odpočinutého cesta odoberáme malé kúsky a vtlačíme ich do kovových formičiek. Formičky predtým dôkladne vymažeme tukom. Naplnené formičky dáme na plech a pečieme pri 180 °C 12 – 15 min. Koláčiky necháme vo formičkách vychladnúť a potom vyklopíme.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 1 kg
330 g
Holandské kakao 100 g
50 g
Horká čokoláda 70% 80 g
20 g
Cukor múčka
210 g
Olej slnečnicový
30 g
Lieskové orechy
130 g
Smotana na šľahanie
20 g
Maslo
240 g