Kategórie receptov
Kokosové guľky bez lepku
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
12
Sacharidy na jednu porciu
10 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Keksy Mariela si v kuchynskom robote rozdrvíme alebo ich vložíme do igelitového vrecka a valčekom rozdrtíme. Všetky prísady (100 g mletých vlašských orechov, malý pohár višňového kompótu alebo čerstvé vykôstkované višne, 2 PL kakaa, 10 g práškového cukru, 80 g masla, 4-6 ČL silnej čiernej uvarenej kávy) zmiešame dohromady. Vypracujeme lepkavé cesto. Ak používame kompót, višne z neho scedíme a necháme vysušiť. Potom višne obaľujeme cestom a vytvarujeme guľky. Nakoniec ich obalíme kokosom a ukladáme do košíčkov.
Vytlačiť recept (PDF)Karo 180 g
30 g
Holandské kakao 100 g
25 g
MARIELA - bezgluténové čajové keksy 140 g
100 g
Čerešne
50 g
Kokos
30 g
Vlašské orechy jadrá
100 g
Pitná voda nesýtená
250 g
Cukor múčka
10 g