Kategórie receptov
Linecké koláčiky bez lepku II.
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
15
Sacharidy na jednu porciu
30 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Všetky suroviny dôkladne zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na 0,5 cm hrubý plát. Vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme dozlatista na plechu vyloženom papierom na pečenie pri 180 °C asi 8 – 10 minút. Po vychladnutí zlepujeme marmeládou. Tvary vykrajujeme bez typického malého vykrojenia pre horný diel. Po zlepení marmeládou potrieme horný diel rozpustenou čokoládou a ozdobíme mandličkou.
Vytlačiť recept (PDF)
JIZERKA-bezlepková zmes univerzálna 1000 g
300 g
Cukor múčka
50 g
Vajcia
100 g
Maslo
150 g
Vanilkový cukor
40 g
Poleva tmavá 100 g
150 g
Ríbezľový džem
80 g