Kategórie receptov
Mäkké perníčky z kukuričnej múky
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
12
Sacharidy na jednu porciu
44 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
V mise premiešame múku, cukor, jedlú sódu, škoricu a mleté klinčeky.
Pridáme zmäknutý tuk, med a rozšľahané vajce a vypracujeme tuhé cesto.
Vypracované cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme ideálne cez noc v chladničke.
Na druhý deň ho na pomúčenej doske vyvaľkáme, vykrajujeme perníčky rôznych tvarov a ozdobíme ich orechom alebo slnečnicovými semienkami. Pečieme ich v rúre predhriatej na 180 °C asi 10 minút dozlatista.
Tieto perníčky sú mäkučké a majú dlhú trvanlivosť.
Vytlačiť recept (PDF)
Ryžová múka 200 g
150 g
Med včelí kvetový
100 g
Cukor múčka
150 g
Lieskové orechy
30 g
Vajcia
100 g
Kukuričná múka 1 kg
250 g
Maslo
60 g
Škorica mletá
5 g
Sóda bikarbóna 15 g
5 g