Mandľové kakaové koláčiky bez lepku
Postup prípravy
Kakao (18 g) a cukor (80 g) preosejeme a zmiešame zmes (260 g) s drvenými mandľami. Pridáme na kúsky nakrájané maslo (150 g) a 1 vajce. Vypracujeme pevné cesto. Vypracovanie cesta vyžaduje trpezlivosť, chvíľu trvá, než sa suroviny hnetením prepoja. Hotové cesto zabalíme do fólie a necháme hodinu odležať v chladničke. Rúru predhrejeme na 180 °C. Plechy vyložíme papierom na pečenie. Odležané cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm a vykrajujeme tvary. Koláčiky pečieme asi 12 minút (v závislosti od veľkosti tvarov) a po upečení necháme vychladnúť na papieri. Koláčiky pozlepujeme vanilkovým krémom. Mlieko (125 ml) rozmiešame s múkou (15 g) a na miernom plameni privedieme do varu. Povarte asi 2 minúty na hustú kašu, odstavíme a necháme za občasného miešania vychladnúť. Medzitým rozmiešame maslo (125 g) s oboma cukrami (práškový – 140 g – a 1 vanilkový) a žĺtkom do peny. Potom doň po lyžičkách vmiešame vychladenú kašu a vymiešame na hladký krém.
Vytlačiť recept (PDF)