Kategórie receptov
Orechové rožteky
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
20
Sacharidy na jednu porciu
24 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Namelieme si orechy. Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň pol hodiny odležať v chladničke. Z odležaného cesta tvarujeme rožteky, ktoré dávame na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri 175 °C do zružovenia, t. j. asi 12 – 15 minút. Rožteky ozdobíme krémom. Z mlieka a zmesi (30 g) uvaríme kašu. Po vychladnutí do kaše zašľaháme maslo a cukor (50 g). Krém nanesieme na rožteky a dozdobíme čokoládou.
Vytlačiť recept (PDF)
JIZERKA-bezlepková zmes univerzálna 1000 g
190 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
250 g
Vlašské orechy jadrá
200 g
Cukor kryštál
250 g
Vajcia
200 g
Maslo
250 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
3 g