Kategórie receptov
Plnené perníčky bez lepku
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
12
Sacharidy na jednu porciu
43 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Med rozpustíme vo vode, pridáme ho do bezlepkovej zmesi na perník, ďalej pridáme mäkký tuk a vymiesime cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme odležať v chladničke 24 hodín. Takto zabalené cesto môže v chlade odpočívať aj niekoľko dní. Odpočinuté cesto potom vyvaľkáme na pomúčenej doske (na pomúčenie použijeme napríklad múku Promix UNI) na hrúbku asi 7 mm a vykrajujeme z neho obdĺžniky, ktoré pečieme asi 10 minút na 180 stupňoch. Medovníky necháme vychladnúť. Polovicu z nich namáčame v roztopenej čokoláde (150 g) s trochou tuku (30 g) a necháme zaschnúť. Druhú polovicu medovníkov potrieme z vnútornej stany lekvárom a prilepíme druhú, čokoládovú polovicu. Hotové medovníky môžeme dozdobiť ešte bielou čokoládou.
Vytlačiť recept (PDF)Bezgluténový Perník v prášku 400 g
400 g
Med včelí kvetový
30 g
Pitná voda nesýtená
60 g
Maslo
50 g
Ríbezľový džem
50 g
Čokoláda na varenie 100 g
150 g