Kategórie receptov
Vanilkové rožky bez lepku
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
20
Sacharidy na jednu porciu
22 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Z bezlepkovej múky, cukru (80 g), mletých orechov a vanilky (zrnká z polovice vanilkového lusku) vypracujeme krehké cesto. Treba ho trochu miesiť. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme aspoň hodinku odpočinúť v chladničke.
Z hotového cesta formujeme rožteky. Najprv si vygúľame z cesta dlhý valček s priemerom asi 7-8 mm, ten nakrájame na rovnako dlhé časti (podľa toho, aké veľké chceme vanilkové rožky mať), odporúčame asi 8-10 cm.
Z každého kúsku potom vyformujeme rožteky, poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme ich asi 15 minút v rozohriatej rúre na 180 stupňov.
Ešte teplé ich obalíme práškovým cukrom s vanilkou a necháme vychladnúť.
Vo vzduchotesnej nádobe vydržia aj 2-3 týždne.
Vytlačiť recept (PDF)PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
300 g
Vlašské orechy jadrá
100 g
Cukor múčka
150 g
Maslo
210 g
Žítok
28 g
Vanilkový cukor
20 g