Kategórie receptov
Vanilkové rožky
Počet ingrediencií
6
Počet porcií
20
Sacharidy na jednu porciu
14 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Suché suroviny premiešame – cukru dáme len 50 g, pridáme zmäknutý tuk, žĺtok a rozomleté orechy. Dobre prehnetieme a necháme odležať asi 1 hodinu, najlepšie však cez noc v chlade. Z cesta tvarujeme rožky tradičným spôsobom alebo si vyvaľkáme hrubší plát cesta a okrúhlou formičkou vykrajujeme polmesiačiky. Tie kladieme na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170 stupňov do zružovenia. Ešte teplé obaľujeme v zmesi cukru s vanilkou.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 1 kg
190 g
Vlašské orechy jadrá
100 g
Cukor múčka
70 g
Kukuričná múka 1 kg
50 g
Maslo
160 g