Kategórie receptov
Baranie stehno s brusnicami
Počet ingrediencií
18
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
17 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Do vychladnutej marinády (3 dl vody, 1 dl octu, 50 g mrkvy, 30 g petržlenu, 30 g zeleru, 40 g cibule, 8 zrniek čierneho korenia, kôra zo štvrť citróna, tymián, bobkový list) vložíme odblanené baranie stehno a necháme dva dni marinovať na chladnom mieste. Potom dáme do panvice masť, pokrájanú údenú slaninu, pridáme zeleninu z marinády, mäso a soľ. Mäso dusíme asi 1,5 hodiny, občas ho podlejeme marinádou. Mäkké mäso vyberieme a šťavu zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku. Omáčku povaríme, prelisujeme, pridáme víno a ešte chvíľu povaríme. Nakoniec pridáme cukor a podľa chuti citrónovú šťavu. Nakrájané mäso polejeme omáčkou a podávame s knedľou a brusnicami.
Vytlačiť recept (PDF)Bezlepková múka Nomix 1 kg
40 g
Váhalova slanina
60 g
Mrkva
50 g
Cibuľa voľná
40 g
Petržlen
30 g
Zeler
30 g
Citróny
20 g
Sadlo
30 g
Pitná voda nesýtená
300 g
Cukor kryštál
10 g
Ocot
100 g
Tymián
3 g
Bobkový list
0.5 g
Čierne korenie celý
1 g
Chardonnay neskorý zber víno polosuché biele
50 g
Jedlá soľ
4 g
Baranie pliecko
600 g