Kategórie receptov
Bôčik pečený so zemiakmi
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
22 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Bôčik a olúpané zemiaky nakrájame na väčšie kúsky. Zázvor a cesnak ošúpeme a nastrúhame. Cibuľu nakrájame na mesiačiky. Nakrájané mäso osolíme, okoreníme, posypeme rascou a pridáme cesnak so zázvorom. Dôkladne všetko votrieme do mäsa a necháme chvíľu odpočinúť. V pekáčiku vhodnom do rúry rozpustíme masť a mäso sprudka opečieme. Pridáme cibuľu, podlejeme vývarom (bujón s vodou) alebo vodou a prikryté pečieme asi pol hodiny pri 200 °C. Zemiaky osolíme, posypeme paprikou a po pol hodine pečenia pridáme do pekáčika k mäsu. Prikryjeme a pečieme ďalších asi 40 minút domäkka. Pred koncom pečenia pekáč odkryjeme a dopečieme do chrumkava.
Vytlačiť recept (PDF)
Zemiaky
500 g
Cibuľa voľná
50 g
Cesnak
4 g
Zázvor čerstvý
4 g
Sadlo
20 g
Pitná voda nesýtená
200 g
Bravčový bôčik
800 g
Mleté čierne korenie
4 g
Rasca
4 g
Paprika sladká mletá
5 g
Hovädzí bujón
10 g